Tu porozmawiasz z nami na każdy temat!

Nie jesteś zalogowany na forum.

dziewanna
Użytkownik
Data rejestracji: 2014-02-19
Liczba postów: 36

Odp: Sklep mięsny – czy to się opłaca?

Z własnych obserwacji wydaje mi się, ze najlepiej prosperującymi sklepami są sklepy ze świerzym pieczywem i sklepy miesne. Praktycznie zawsze jest w takich sklepach kolejka, zwłaszcza z rana. Ile może kosztowac otwarcie sklepu miesnego, skąd brac towar i czy taki sklep pozwoli się utrzymać dwujce osób?

Offline

TheGamer
Użytkownik
Data rejestracji: 2014-02-19
Liczba postów: 19

Odp: Sklep mięsny – czy to się opłaca?

Wydaje mi się, że większość sklepów mięsnych to są jakieś filie dużych firm typu Sokołów i podobnie jest z piekarniami/sklepami z pieczywem. Nie wiem jak jest z zaopatrzeniem, ale wyposażenie sklepu mięsnego jest dosyć drogie, bo musisz kupić chłodziarki. Przez to utrzymanie też jest droższe, bo płacisz więcej za prąd. Z drugiej strony sam towar jest dosyć drogi, więc i więcej zarabiasz na marży. Pewnie jak znajdziesz masarnię, w której będziesz mogła się zaopatrywać i wydasz kilka/kilkanaście tysięcy na wyposażenie sklepu to spokojnie zarobisz na utrzymanie swojej rodziny.

Offline

dziewanna
Użytkownik
Data rejestracji: 2014-02-19
Liczba postów: 36

Odp: Sklep mięsny – czy to się opłaca?

Tak duzo kasy trzeba na wyposarzenie? Co tyle kosztuje? Jak przeglądałam oferty firm typu Sklepikaria to wydawało mi sie, że wyposarzenie sklepu jest raczej nie drogie. Nawet najlepsze regały wydawały się zacznie tansze.

Offline

TheGamer
Użytkownik
Data rejestracji: 2014-02-19
Liczba postów: 19

Odp: Sklep mięsny – czy to się opłaca?

Sama lada chłodnicza kosztuje kilka tysięcy, do tego dołóż inne lodówki do ekspozycji i przechowywania towaru to wyjdzie ci ładnych kilka tysięcy. Do tego potrzebować będziesz kasy, najlepiej kasy połączonej z wagą, czegoś takiego jak tutaj http://sklepikaria.pl/119-wagi-sklepowe, na pewno będziesz musiała kupić terminal kart płatniczych, porządną krajalnicę i elektryczny nóź do mięsa, a nawet jeśli nie elektryczny nóż to zwykłe noże czy tasaki do porcjowania mięsa też sporo kosztują. Jak się wszystko zsumuje to wychodzi spora kwota.

Offline

dziewanna
Użytkownik
Data rejestracji: 2014-02-19
Liczba postów: 36

Odp: Sklep mięsny – czy to się opłaca?

Faktycznie nie myslałam w ten sposob. Wydawało mi sie, że sklep to meble i ewentualnie wózek sklepowy, a wiedziałam że tego ostatniego w sklepie mięsnym nie będę potrzebowała. Zupełnie nie pomyslałam że przecież mieso musi być jakos chłodzone żeby sie nie popsulo.

Offline

MagicMike
Użytkownik
Lokalizacja: Daleszyce
Data rejestracji: 2015-07-28
Liczba postów: 18

Odp: Sklep mięsny – czy to się opłaca?

I tak kolega ci o wszystkim nie napisał. Bo jakbyś na przykład chciała sama zająć się zaopatrzeniem to jeszcze samochód chłodnie musiałabyś kupić, a to już w ogóle wydatek nieporównywalnie wyższy względem urządzeń sklepowych. Także niedrogie plastikowe koszyki sklepowe na pewno w takim sklepie potrzebne nie będą, natomiast drogie rzeczy typu lady lub regały chłodnicze z całą pewnością będą niezbędne.

Offline